Το Medicare καλύπτει το κόστος των φακών επαφής;

Τα αρχικά σχέδια Medicare δεν παρέχουν κάλυψη όρασης. Λόγω αυτού, το μέρος Α και το μέρος Β δεν καλύπτουν τους φακούς επαφής, αλλά ορισμένα σχέδια Medicare Advantage (Μέρος C) μπορούν να προσφέρουν αυτό το όφελος.

Το Original Medicare έχει πολλά οφέλη, καλύπτοντας μια σειρά υπηρεσιών και θεραπειών. Η κάλυψη της όρασης δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος.

Όταν ένα άτομο απαιτεί διορθωτικούς φακούς, ίσως χρειαστεί να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σχεδίου και άλλα σχέδια Medicare μπορεί να έχουν κάποια οφέλη όρασης.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τις επιλογές κάλυψης για τους φακούς επαφής με συνταγή και τη φροντίδα των ματιών, καθώς και τις καταστάσεις στις οποίες η Medicare μπορεί να καλύψει το κόστος.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικούς όρους σε αυτό το κομμάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για να κατανοήσουμε όταν επιλέγουμε το καλύτερο σχέδιο ασφάλισης:

  • έκπτωση: αυτό είναι ένα ετήσιο ποσό που πρέπει να πρέπει Περάστε από την τσέπη μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο πριν ένας ασφαλιστής αρχίσει να χρηματοδοτεί τις θεραπείες του.
  • Coinsurance: Πρόκειται για ένα ποσοστό ενός κόστους θεραπείας που ένα άτομο θα χρειαστεί να αυτοχρηματοδοτήσει. Για το Medicare Part B, αυτό έρχεται στο 20%.
  • COPAYMENT: Πρόκειται για ένα σταθερό ποσό δολαρίου που ένας ασφαλισμένος πληρώνει όταν λαμβάνει ορισμένες θεραπείες. Για το Medicare, αυτό ισχύει συνήθως για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

φακοί Medicare και επαφής

Original Medicare, Parts A και B, μην καλύπτουν το κόστος των φακών επαφής, των γυαλιών ή των συνηθισμένων οφθαλμικών εξετάσεων.

Εάν ένα άτομο έχει σχέδιο Medicare Advantage (Μέρος C), μπορεί να ελέγξει με τον πάροχο του σχεδίου για να δει αν καλύπτει τους φακούς επαφής.

Αλλαγές στην υγεία και την όραση των ματιών

Ως άτομο ηλικίας, μπορεί να παρουσιάσουν παραλλαγές στο όραμά τους και οι ηλικιωμένοι ενήλικες που έχουν υγιή μάτια και όραση μπορεί να αντιμετωπίσουν αλλαγές.

Πρεσβυωπία μπορεί να ξεκινήσει όταν ένα άτομο είναι στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ή στις αρχές της δεκαετίας του ’40. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στα πράγματα κοντά, και τα αντικείμενα ή τα αντικείμενα μπορεί να φαίνεται να είναι θολή.

Ορισμένοι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να παρουσιάσουν αλλαγές στην οπτική οξύτητα, όπως:

  • της ευαισθησίας της αντίθεσης, όταν δεν είναι εύκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ελαφρών παραλλαγών στον τόνο και το χρώμα
  • αυξημένη ευαισθησία φωτός που θα μπορούσε να κάνει καθημερινές δραστηριότητες, όπως η οδήγηση, πιο προκλητική

Τα κύτταρα ράβδων είναι υπεύθυνα για αυτές τις οπτικές προκλήσεις. Η υγεία των κυττάρων ράβδων εξαρτάται εν μέρει από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως: Η κάλυψη φροντίδας

Medicare μπορεί να καλύψει ορισμένους τύπους φροντίδας των ματιών και όπου είναι διαθέσιμη η κάλυψη, οι φακοί επαφής ή τα γυαλιά θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο από έναν προμηθευτή που έχει συνδεθεί από το Medicare.

Εάν ένα άτομο είναι 65 ετών και άνω, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο για μια εξέταση τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Ο οφθαλμίατρος θα ελέγξει για τυχόν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Γλαύκωμα

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Eye (NEI), οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι άνω των 40 ετών διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης του γλαυκώματος.

Ένα άτομο μπορεί επίσης να διατρέχει υψηλό κίνδυνο για το γλαύκωμα λόγω διαβήτη ή οικογενειακού ιστορικού γλαυκώματος.

Οι δοκιμές είναι διαθέσιμες μέσω του μέρους Β για το γλαύκωμα και ισχύει μια συνασφάλιση 20%, μαζί με οποιαδήποτε εξαιρετική έκπτωση.

Δοκιμή διαβήτης αμφιβληστροειδοπάθεια

Εάν ένα άτομο έχει διαβήτη, το Medicare Part B μπορεί να καλύψει μια ετήσια εξέταση.

Η εξέταση πρέπει να εκτελείται από έναν εγκεκριμένο από το Medicare Doctor Doctor, ο οποίος επιτρέπεται νομικά να διεξάγει τη δοκιμασία στο κράτος.

Οποιαδήποτε εναπομείναντα εκπεστέες και ένα σκιλοπινητήρα 20% θα ισχύει.

Δοκιμές εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας

Εάν ένα άτομο έχει εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, το Medicare Part B μπορεί να καλύψει διαγνωστικές εξετάσεις και ορισμένα εγχυμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου.

Εάν ένα άτομο λαμβάνει θεραπεία στο νοσοκομείο, το μέρος μπορεί να πληρωθεί μαζί με την έκπτωση.

Χειρουργική καταρράκτη

Το μέρος Β μπορεί να βοηθήσει στην πληρωμή για διορθωτικούς φακούς εάν ένα άτομο έχει χειρουργική επέμβαση καταρράκτη για να εμφυτεύσει έναν ενδοφθάλμιο φακό.

Οι διορθωμένοι φακοί που καλύπτονται από το Medicare περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι γυαλιά με τυποποιημένα πλαίσια ή ένα ζευγάρι φακών επαφής.

Τα έξοδα εκτός τσέπης θα οφείλονται και ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετα έξοδα για αναβαθμισμένα πλαίσια.

Διευθυντές εξετάσεις ματιών

Οι γιατροί των ματιών πραγματοποιούν διασταλμένες εξετάσεις ματιών για να ελέγξουν μια σειρά ασθενειών, καθώς και να ελέγξουν το όραμα ενός ατόμου.

Η δοκιμή είναι απλή, χωρίς πόνο και το NEI το θεωρούν ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Για τους ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, οι ειδικοί συνιστούν να πραγματοποιηθεί μια διασταλμένη εξέταση ματιών κάθε 1-2 χρόνια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μέρος Β θα καλύψει αυτές τις δοκιμές, όπως όταν οι εξετάσεις σχετίζονται με τη φροντίδα του διαβήτη.

Συμβουλές για την υγεία των ματιών

Η αναφορά NEI σχετικά με ορισμένα μέτρα που μπορούν να λάβουν τα άτομα για να διατηρήσουν την υγιή όραση. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ψάρια που είναι υψηλά σε ωμέγα-3 λιπαρή οξύ και σκοτεινά, φυλλώδη χόρτα
  • διατηρώντας ένα μέτριο βάρος
  • < Li> διατηρώντας τον διαβήτη υπό έλεγχο

  • Φοράει γυαλιά ηλίου και καπέλο με χείλος όταν εξωτερικοί

τακτική άσκηση

Τα μάτια απαιτούν υγιή κυκλοφορία αίματος και Η πρόσληψη οξυγόνου, και οι δύο από τις οποίες ενισχύονται με τακτική άσκηση.

Ένας ηλικιωμένος ενήλικας μπορεί να δοκιμάσει το περπάτημα, τη γιόγκα ή την απαλή τέντωμα ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη διατήρηση της σωματικής υγείας.

επαρκής ύπνος

Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, οι ερεθιστικοί μπορούν να μπουν στα μάτια, όπως:

  • Dust
  • Γύση
  • Smoke
  • Μακιγιάζ
  • Πέταξε τις βλεφαρίδες
  • Χημικά από τα οικιακά προϊόντα
  • Ορισμένα αρώματα

Ως άτομο κοιμάται, τα μάτια τους είναι συνεχώς λιπασμένα, συμβάλλοντας στην καταπραϋντική και αποκατάσταση του ματιού και απομακρύνει τα ερεθιστικά που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περίληψη

Το Original Medicare δεν καλύπτει το κόστος των φακών επαφής, τα γυαλιά ή τις συνήθεις εξετάσεις ματιών.

Το Medicare Part B μπορεί να καλύψει τις δοκιμές γλαύκωμα, τις δοκιμές εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, τις δοκιμές διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και τη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, η οποία μπορεί μερικές φορές να περιλαμβάνει φακούς.

Ένα άτομο μπορεί να προστατεύσει την υγεία των ματιών του, κάνοντας τακτική άσκηση, παίρνοντας αρκετό ύπνο και επισκέπτοντας τακτικά τον οφθαλμίατρο και τον γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να σας βοηθήσουν να λάβετε προσωπικές αποφάσεις σχετικά με την ασφάλιση, αλλά δεν προορίζεται να παρέχει συμβουλές σχετικά με την αγορά ή τη χρήση οποιωνδήποτε ασφαλιστικών ή ασφαλιστικών προϊόντων. Η Healthline Media δεν συναλλάσσει με οποιονδήποτε τρόπο την επιχείρηση ασφάλισης και δεν έχει άδεια χρήσης ως ασφαλιστική εταιρεία ή παραγωγός σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Η Healthline Media δεν προτείνει ή υποστηρίζει τρίτους που μπορούν να συναλλάσσουν την επιχείρηση ασφάλισης.

  • Η υγεία/τύφλωση των ματιών
  • ασφάλιση υγείας/ιατρική ασφάλιση
  • Medicare/Medicaid/Schip
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα
Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.